“Lama betul bagi muka…” – Almy Nadia sek4t netizen biad4b

SERING menerima kec4man dan k0men negat1f daripada netizen di laman sosial, pelakon Datin Almy Nadia men3gur sikap tidak beradab segelintir individu tersebut.

Menerusi Instagram, Almy berkata dia terp4ksa menulis luahan mengenai isu berkenaan dan meminta netizen yang kurang senang segera berhent1 daripada mengikuti laman sosialnya.

“Lama pendam perasaan tapi hari ini tak boleh tahan terp4ksa luah… sajalah nak cakap, siapa-siapa yang tak suka kami tak payahlah nak follow kami, faham!

“Lepas tu hampa (kamu) masuk dalam Instagram kami k0men kat kami serupa hampa penghuni syurga, apa sahaja yang melibatkan kami yang membuatkan hampa cemuih (b0san) baik hampa tak payah nak tambah d0sa di bulan puasa ni.

“Lama betul kami perhati tau bagi muka kat hampa yang datang masuk Instagram kami lepas tu k0men serupa good-good pula! Lama kami tahan tapi hari ini tak tahan… sajalah nak luah agar hati kami lega sikit, yang hampa ahli syurga tak usah datang Instagram kami tau,” katanya.

Almy tegur sikap segelintir netizen di Instagram.

Sementara itu, isteri kepada aktor Datuk Fizz Fairuz ini berkata perkongsiannya di laman sosial berkenaan adalah mengenai realiti kehidupannya yang sebenar.

Justeru itu, dia lebih senang menyek4t akaun yang menulis k0men negat1f bertujuan untuk menc3tus prov0kasi dan penghin4an terhadap dirinya.

“Kami tak adalah elok mana, kami jadi diri sendiri saja, tak mahu letak gambar atau video jadi orang lain, kami tak suka macam tu sebab ini Instagram kami.

Almy bersama suami, Fizz Fairuz dan anak-anak mereka.

“Ma4f buat sesiapa yang kena bl0ck, bagitahu awal-awal terp4ksa bl0ck sebab kami tak mahu cari d0sa nak baca k0men tak elok dan nanti sy4itan hasut suruh balas… dari cari d0sa baik kami sek4t!,” ujarnya.

Berdepan dengan pelbagai ragam netizen, Almy berkata Fizz sering menasihatinya supaya mengab4ikan k0men neg4tif tersebut.

“Suami kami selalu pesan jangan baca, jangan bal4s sebab mereka tak betul pun nak ikutkah? Jadi tak perlu layan, kami pun mal4s layan… tapi ni terp4ksalah tulis supaya anda faham.

“Saya ni jenis baca k0men, macam k0men p3lik-p3lik saya tak balas dan terus pad4m dan bl0ck saja. Mohon ma4f pada semua!,” katanya.

Nak macam-macam info? Join kami di FB PM Media

Be the first to comment on "“Lama betul bagi muka…” – Almy Nadia sek4t netizen biad4b"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*